Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2008

Πρωτοχρονιά στο κόσμο

Αυστραλία:
Το Σίδνει είναι η πρώτη πρωτεύουσα που υποδέχεται τη νέα χρονιά. Με περισσότερα από 1.000.000 άτομα στους δρόμους, οι εκδηλώσεις στην πρωτεύουσα της Αυστραλίας έχουν ως επίκεντρο το λιμάνι της πόλης. Περισσότερα από 80.000 βεγγαλικά πάνω από η μεγάλη γέφυρα και σε άλλα 4 σημεία του λιμανιού καλύπτουν με μια πανδαισία χρωμάτων το κέντρο του Σίδνει. Οι σαμπάνιες έχουν την τιμητική τους και μάλιστα γίνετε ένας άτυπος διαγωνισμός για το ποιος θα δημιουργήσει τον πιο θεαματικό αφρό.
Μεγάλη Βρετανία: Το Λονδίνο είναι πάντα στο επίκεντρο των γεγονότων και των εξελίξεων. Το Big Ben μετρά τα τελευταία δευτερόλεπτα του χρόνου που φεύγει και όλοι οι Λονδρέζοι μαζεύονται στην πλατεία ου κοινοβουλίου για να μετρήσουν αντίστροφα και να υποδεχτούν με σαμπάνια, μπύρες, σάντουιτς και γλυκά τη νέα χρονιά. Τα πυροτεχνήματα εκτοξεύονται γύρο και πάνω από το περίφημο London Eye, την τεράστια ρόδα από την οποία φαίνεται μεγάλο μέρος της βρετανικής πρωτεύουσας. Δεκαπέντε λεπτά με βεγγαλικά να δημιουργούν εντυπωσιακά σχέδια στον ουρανό αρκούν για να αφήσουν μια εντυπωσιακή ανάμνηση πριν πάρουν το δρόμο της επιστροφής.

Γαλλία:
Η Αψίδα του θριάμβου στα Ηλύσια Πεδία, ο Πύργος του Άιφελ, η Παναγία των Παρισίων, η όπερα είναι μερικά μόνοFetes des Rois> που συνοδεύεται από την κατανάλωση ατελείωτων ποσοτήτων από γλυκά μάρζιπαν.


Αυστρία:
Η πλατεία μπροστά από από το δημαρχείο και τον καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου γεμίζει από κόσμο που θέλει να υποδεχτεί τη νέα χρονιά ανταλλάσσοντας ευχές, φιλιά και αγκαλιές. Παραδοσιακά η Πρωτοχρονιά είναι σε ρυθμούς Στράους, με τη φιλαρμονική ορχήστρα της πόλης να δίνη στην όπερα τηνBelvedere και Coburg. Οι Βιεννέζοι δεν διστάζουν να χορέψουν βαλς, στο δρόμο να κάνουν βόλτα με παραδοσιακή άμαξα, να γευθούν ζεστή σοκολάτα.

Γερμανία:
Το Βερολίνο είναι η <βάση> των μεγάλων εκδηλώσεων και συγκινήσεων. Μπίρα και λουκάνικα έχουν την τιμητική τους και συνοδεύουν την έλευση της νέας χρονιάς στην Πύλη του Βρανδεμβούργου. Φυσικά οι εκδηλώσεις με πυροτεχνήματα και βεγγαλικά φωτίζουν τον ουρανό και σε άλλες μεγάλες πόλεις όπως το Αμβούργο και η Φρανκφούρτη, ενώ ο ήχος από τα ανοίγματα των μπουκαλιών σαμπάνιας ακούγεται μέχρι το πρώτο φως της ημέρας .