Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

Προφητείες Γέροντος Παϊσίου(1924 – 1994)

Για την Τουρκία --1

Ένας αδελφός ρώτησε τον Γέροντα για τα γεγονότα στη Σερβία κι εκείνος, μεταξύ άλλων, είπε :
Οι Ευρωπαίοι τώρα κάνουν χάρη στους Τούρκους και ανεξαρτοποιούν τα κρατίδια όπου ζουν οι μουσουλμάνοι (Βοσνία - Ερζεγοβίνη). Βλέπω όμως να διαλύουν την Τουρκία με ευγενικό τρόπο: Θα ξεσηκωθούν οι Κούρδοι και οι Αρμένιοι και θα ζητήσουν οι Ευρωπαίοι να ανεξαρτητοποιηθούν και τα έθνη αυτά. Θα πουν τότε στην Τουρκία : «Εμείς σου κάναμε το χατίρι εκεί, πρέπει τώρα, κατά τον ίδιο τρόπο να ανεξαρτητοποιηθούν οι Κούρδοι και οι Αρμένιοι. Έτσι ευγενικά θα κομματιάσουν την Τουρκία.
Ο Άγιος Αρσένιος στα Φάρασα, έλεγε στους πιστούς ότι θα χάσουν την πατρίδα αλλά σύντομα θα την ξαναπάρουν.

Για την επιβουλή των άλλων λαών

Θα πρέπει να γνωρίζετε, είπε ο Γέροντας, ότι κανείς από τους άλλους λαούς δεν μας αγαπά ως έθνος. Όλοι μας επιβουλεύονται. Να ξέρετε ακόμη πως όποιοι λένε, ή θέλουν να δείχνουν ότι μας αγαπάνε λίγο, αυτοί θέλουν και επιδιώκουν να μας τσαλακώσουν πολύ. Οι άλλοι, πάλι, που δεν μας αγαπούν, θέλουν να μας εξαφανίσουν σαν έθνος.

Για την Τουρκία --2

Σήμερα το να διαβάζει κανείς τους προφήτες είναι σαν να διαβάζει την εφημερίδα. Τόσο ξεκάθαρα είναι γραμμένα. Εμένα ο λογισμός μου, μου λέει ότι θα συμβούν πολλά πράγματα : Οι Ρώσοι θα καταλάβουν την Τουρκία, η δε Τουρκία θα εξαφανιστεί από τον χάρτη, γιατί το 1/3 των Τούρκων θα γίνουν Χριστιανοί, το 1/3 θα αφανιστούν και το 1/3θα τραβηχτεί προς τη Μεσοποταμία.
Στην Κων/πολη θα γίνει μεγάλος πόλεμος μεταξύ των Ρώσων και των Ευρωπαίων και θα χυθεί πολύ αίμα. Η Ελλάδα δεν θα έχει πρωτεύοντα ρόλο σ αυτόν τον πόλεμο, αλλά θα της δοθεί η Κων/πολη, όχι επειδή μας ευλαβούνται οι Ρώσοι, αλλά γιατί δεν θα βρίσκουν άλλη λύση καλύτερη και θα καταλήξουν σ αυτή τη συμφωνία με την Ελλάδα, μια και θα τους πιέζουν οι δύσκολες τότε περιστάσεις. Ο στρατός ο ελληνικός ούτε καν που θα προλάβει να πάει εκεί και η Πόλη θα του έχει δοθεί.

Για την Τουρκία --3 ( από συνομιλία μέ προσκυνητές)

π. Παίσιος : Ναι, είναι από τον Θεό! Θα την πάρουμε! Όχι πως θα την πάρουμε εμείς, αλλά θα μας την δώσουν. Αυτοί που θα την πάρουν από τους Τούρκους θα την δώσουν σ εμάς, γιατί αυτό θα νομίζουν πως είναι το συμφέρον τους
Δ: Γέροντα θα διαρκέσει πολύ αυτό το κακό;
π. Π. : Μπόρες, μπόρες θα είναι! Θα δώσουμε όμως εξετάσεις!
Δ: Γέροντα θα υπάρχουν ηγέτες κατάλληλοι;
π. Π : Θα οικονομήσει ο Θεός! Σ αυτόν τον πόλεμο όλοι θα γυρίσουν νικημένοι. Ο Ελληνικός στρατός θα είναι θεατής. Δεν θα γυρίσει κανένας νικητής. Γήπεδο θα είναι η Παλαιστίνη, τάφος τους η Νεκρά Θάλασσα.

Αυτό θα είναι το πρώτο ημίχρονο, αλλά υπάρχει και δεύτερο :

Μετά τα γεγονότα αυτά, ο άνθρωπος θα φθάσει σε αδιέξοδο και τότε όλοι θα ζητούν να μάθουν για το Ευαγγέλιο και τις Γραφές. Ο Χριστός θα λυπηθεί τον κόσμο και θα δείξει ένα σημείο για να πιστέψουν. Τότε θα ψάχνει κανείς να βρει άπιστο.
Θέλει όμως πολλή προσοχή, γιατί μερικά πράγματα αλλιώς τα λένε οι Πατέρες και αλλιώς τα ερμηνεύει ο κόσμος, όπως ας υποθέσουμε τα εξαμίλια που αναφέρει ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός.
(Σημ : Οι Τούρκοι θα φύγουν, αλλά θα ξανάρθουν πάλι και θα φτάσουν ως τα εξαμίλια.
Στο τέλος θα τους διώξουν ως την Κόκκινη Μηλιά. Από τους Τούρκους το 1/3 θα σκοτωθεί, το άλλο 1/3 θα βαπτισθεί και μονάχα το υπόλοιπο 1/3 θα πάει στην Κόκκινη Μηλιά).
Κανένας δεν μπόρεσε να το εξηγήσει, όλοι το ερμηνεύουν λανθασμένα. Εξαμίλια υπάρχουν στον Λαγκαδά, στο Κιλκίς στην Θράκη, στην Κόρινθο, μα κανένας δεν ξέρει ότι αυτά που λέει είναι τα έξι μίλια των χωρικών υδάτων.

Μελλοντικά - Για την Κων/πολη...

Σε μια ομάδα μικρών μαθητών από την Αθωνιάδα Σχολή, είπε :
Και να ξέρετε : Και την Κων/πολη θα την πάρουμε και θα ζείτε κι εσείς εκείνο τον καιρό!

Για την Τουρκία --4

Σε μια συζήτηση που είχε με τον κύριο Δ. (που ήταν μεγάλος σε ηλικία) και τον γιο του, αφού προέβλεψε ότι η ΕΣΣΔ θα διαλυθεί και ότι ο κύριος Δ. θα ζει να το δει, είπε :
Να γνωρίζεις ότι και η Τουρκία θα διαλυθεί. Θα γίνει πόλεμος σε δύο ημίχρονα. Εμείς θα είμαστε οι νικητές γιατί είμαστε ορθόδοξοι.
Γέροντα, με τον πόλεμο, εμείς δεν θα πάθουμε κακό;
Ε, το πολύ κάνα – δυο νησιά να πειράξουν αυτοί, αλλά εμάς θα μας δώσουν την Κων/πολη. Θα τα δείτε! Θα τα δείτε!

Για την Τουρκία και το Ισραήλ

Οι Τούρκοι δεν έχουν ακόμα πολλές ημέρες. Τα κόλλυβα τα έχουν στο ζωνάρι τους.
Η Τουρκία θα διαλυθεί με ευγενικό τρόπο και θα ανεξαρτητοποιηθούν οι Κούρδοι και οι Αρμένιοι.
Οι Ρώσοι θα κυριέψουν την Τουρκία και αυτή θα εξαφανιστεί από τον χάρτη. Ένα μέρος των Τούρκων θα εκχριστιανιστεί, ένα άλλο θα σκοτωθεί και ένα άλλο θα κατευθυνθεί προς την Μεσοποταμία. Θα γίνουν φοβεροί πόλεμοι στη Μέση Ανατολή, όπου θα πάρουν μέρος οι Ρώσοι. Θα υπάρχουν πολλοί νεκροί.
Οι Κινέζοι θα περάσουν τον Ευφράτη ποταμό με 200.000.000 στρατό και θα προχωρήσουν προς τα Ιεροσόλυμα. Θα καταστραφεί το τέμενος του Ομάρ και θα αρχίσουν οι εργασίες για την ανοικοδόμηση του ναού του Σολομώντα που ήταν παλαιότερα χτισμένος σ΄ εκείνο το σημείο.
Θα γίνει φοβερός πόλεμος μεταξύ Ευρωπαίων και Ρώσων και θα σκοτωθούν πολλοί.
Η Ελλάδα δεν θα αναμιχθεί πολύ σ αυτόν τον πόλεμο και θα της δοθεί η Κων/πολη, επειδή οι αντιμαχόμενες πλευρές δεν θα βρίσκουν άλλη καλύτερη λύση. Έτσι, θα συμφωνήσουν γι αυτό με την Ελλάδα, αφού θα τους πιέζουν οι δύσκολες τότε περιστάσεις. Μ΄ αυτόν τον τρόπο, χωρίς να χρησιμοποιηθεί ο Ελληνικός στρατός, θα δοθεί η Πόλη στους Έλληνες.
Οι Εβραίοι θα βοηθηθούν από τον Ευρωπαίο ηγέτη και θα αποκτήσουν μεγάλη δύναμη. Θα αναδειχθούν αναιδείς και υπερήφανοι και θα προσπαθήσουν να αναλάβουν την διακυβέρνηση της Ευρώπης. Τότε τα 2/3 των Εβραίων θα εκχριστιανιστούν.
Την Κων/πολη θα μας τη δώσουν όχι από καλοσύνη, αλλά θα οικονομήσει ο Θεός να είναι τέτοια τα συμφέροντα των μεγάλων, ώστε να τους βολεύει να έχουμε εμείς την Πόλη. Επίσης θα πάρουμε και την Καππαδοκία.
Τα πράγματα θα χαλαρώσουν στην Καππαδοκία και θα μπορεί να πηγαίνει όποιος θέλει, οπότε θα είναι σαν να την έχουμε. Αυτοί που θα μας βοηθήσουν θα είναι οι Άγγλοι και οι Αμερικάνοι.
Τους Τούρκους θα τους περάσουν από την άλλη μεριά και αυτό θα γίνει για τα νερά, τα οποία θα γίνουν διεθνή. Έπειτα θα πέσει στην Τουρκία χολέρα και γίνει μεγάλη καταστροφή, αφού θα πεθάνουν πάρα πολλοί. Από τους υπόλοιπους Τούρκους το 1/3 θα γίνουν Χριστιανοί.
Η ΕΟΚ είναι το κράτος του Ισραήλ και τα ψωμιά της είναι λίγα !...
Οι Κούρδοι και οι Αρμένιοι θα κάνουν κράτος.

Για την Αλβανία

Οι Βορειοηπειρώτες να μην φοβούνται, επειδή κάποια μέρα θα ελευθερωθούνε από κάποια παλικάρια. Οι ελευθερωτές δεν θα καταλαβαίνουν από πολιτικές και θα μπουν μέσα για να βοηθήσουν. Οι πολιτικοί από τη μία θα χαρούν κι αυτοί από την άλλη όμως είναι δεσμευμένοι και δεν μπορούν να ενεργήσουν. Οι άλλες χώρες θα το δεχτούν και θα πουν ότι αφού έγινε, τώρα δεν μπορεί να αλλάξει.
Γι αυτό δεν πρέπει να φοβούνται οι Βορειοηπειρώτες, επειδή λειτουργούν και οι πνευματικοί νόμοι. Ο πόνος για την Βόρειο Ήπειρο είναι μεγάλος, επειδή ήμασταν μια οικογένεια και μας χώρισαν. Είναι σαν να λες κάποια από τα παιδιά σου να χωριστούν από τα άλλα.

Το Κυπριακό

«Το Κυπριακό θα λυθεί κατ ευχήν. Αλλά χρειάζεται υπομονή. Η Τουρκία θα διαμελιστεί με την ευλογία των μεγάλων, Αμερικής και Ευρώπης και θα ιδρυθεί Κουρδικό και Αρμενικό κράτος. Τότε, θα έρθει και η σειρά της Κύπρου. Μέχρι τότε, υπομονή».

Τί θα γίνει με το Έθνος μας;

Το Γένος μας θα μεγαλώσει, αν και οι υποτιθέμενοι φίλοι μας θα ήθελαν να το τσαλακώσουν και θα ήταν γι αυτούς πολύ ευχάριστο. Αλλά ο Θεός δεν θα το επιτρέψει. Θα κανονίσει ο Θεός τις υποθέσεις του Έθνους. Αν έμενε σε μας, θα το τινάζαμε στον αέρα το Έθνος.
Η Τουρκία θα καταστραφεί. Έρχεται μεγάλη μπόρα σύντομα, θα μας αγγίξει, δεν θα μας καταστρέψει. Μετά από αυτήν την μπόρα θα επέμβει η Χάρη του Θεού. Όλοι ανεξαρτήτως θα πιστέψουν. Δεν θα υπάρχει ούτε ένας άνθρωπος άπιστος. Αλλά, δεν θα έχουν τον μισθό των σημερινών Χριστιανών.

Υπάρχουν Γέροντα πιστοί στις μέρες μας;

Υπάρχει μια μερίδα Χριστιανών, όπου αναπαύεται ο Χριστός.

Για τα Ελληνοτουρκικά

Κατά τη συνάντηση που έγινε μεταξύ του αγιορείτη μοναχού Θεόκλητου Διονυσιάτη και του Γέροντα Παϊσίου, κατά τις τελευταίες ημέρες της ζωής του, στο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης (Παπανικολάου) όπου νοσηλευόταν, ο Γέροντας επανέλαβε με σθεναρή και σταθερή φωνή, αν και λίγο πριν αφήσει την τελευταία του πνοή, το απίστευτο, αλλά αληθινό θαύμα που θα συντελεστεί προς δόξαν του Ελληνισμού.
Και το χαρμόσυνο γεγονός που θα πραγματοποιηθεί είναι η απελευθέρωση της Μικράς Ασίας, αφού πρώτα σημειωθεί η καταστροφή και διάλυση του σημερινού Τουρκικού κράτους. Γιατί, αυτό εννοούσε ο Γέροντας όταν έλεγε, το καλοκαίρι του 1994 στον μοναχό Θεόκλητο, ότι :
«θα ήθελα να ζήσω δέκα χρόνια ακόμη για να δω τη δόξα της Ελλάδος». Και ότι :
«Μετά από λίγο η Ελλάδα θα γίνει το κέντρο του κόσμου».
Υπάρχει ακόμη και η προφητεία του Αγαθάγγελλου : «Η δε Κωνσταντινούπολις γίνεται εκ νέου πρωτεύουσα του Ελληνισμού.
Όπως ανέφερε ο Γέροντας στον συγγραφέα, η Τουρκία θα ηττηθεί σε πόλεμο και θα αφανιστεί από τον Χάρτη. Η Ελλάδα δεν θα αναμιχθεί στον πόλεμο, αλλά θα μείνει ουδέτερη. Οι Μεγάλες δυνάμεις θα επέμβουν και θα αναγκαστούν να παραδώσουν την Κων/πολη στους Έλληνες για να αποφευχθεί ο κίνδυνος να παραμείνει η Πόλη στα χέρια του νικητή.
Παράλληλα θα δρομολογηθούν οι πολιτικές διαδικασίες για την διάλυση και τον κατακερματισμό του κράτους της Τουρκίας. Η διεθνής Κοινότητα θα είναι έτοιμη, τότε, να αναγνωρίσει τη σύσταση τη διεθνή νομική προσωπικότητα και τα κυριαρχικά δικαιώματα δύο νέων κρατών, του Κουρδικού και του Αρμενικού και να προχωρήσει στη λύση του κυπριακού προβλήματος.
Μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης, η Τουρκία έχει στρέψει την προσοχή της στην οικονομική, πολιτική και στρατιωτική διείσδυση στις πέντε ανεξάρτητες Δημοκρατίες της Κεντρικής Ασίας (Ουζμπεκιστάν, Τατζικιστάν, Τουρκμενιστάν, Καζακστάν και Κιρτζικιστάν), με απώτερο σκοπό να ελέγξει τον φυσικό πλούτο των χωρών αυτών (χρυσό, άργυρο, πετρέλαιο, ουράνιο και φυσικό αέριο).
Αναβιώνοντας έτσι, όχι μονάχα της μεγάλες προσδοκίες του 19ου αιώνα, που έμειναν ανεκπλήρωτες, αλλά και το μεγάλο όραμά της για την ανασύσταση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, ή καλύτερα, τη δημιουργία της μεγάλης Τουρκίας. Επαληθεύοντας μ αυτόν τον τρόπο τις ανησυχίες και τους φόβους της Μόσχας, για την εξάπλωση του μουσουλμανικού φονταμενταλισμού στα ανεξάρτητα κράτη της κεντρικής Ασίας.

Για την Τουρκία

Ήρθαν εδώ κάποιοι και άρχισαν να μου λένε ότι θα γίνει πόλεμος και ότι οι Τούρκοι θα μπούνε στην Ελλάδα και πως θα μας πάνε μέχρι τα εξαμίλια της Κορίνθου (εξηγώντας έτσι, στραβά, με το χαλασμένο τους λογισμό, την προφητεία του Κοσμά του Αιτωλού).
Τότε τους περιέλαβα και τους είπα ότι ο χειρότερος εχθρός των Ελλήνων είναι κάτι Έλληνες σαν και σας, που εν καιρώ ειρήνης διαδίδουν πως, αν τυχόν γίνει πόλεμος, οι Τούρκοι θα μας πάνε μέχρι την Κόρινθο, γιατί, όταν αρχίσει ο πόλεμος, όλοι θα έχουν πεσμένο ηθικό και μόνοι τους θα οπισθοχωρήσουν μέχρι την Κόρινθο. Ακόμη και αν ήταν αλήθεια δεν θα έπρεπε να το λέτε. Πολύ περισσότερο που δεν είναι αλήθεια.
Και σας το ξαναλέω : αυτό να μην το ξαναπείτε πουθενά, γιατί κάνετε μεγαλύτερο κακό απ ό,τι θα έκαναν πολλές τουρκικές μεραρχίες.
Αυτά τους είπα παπά μου, κι ενώ εγώ ποτέ δεν θέλω να μιλάω για προφητείες, με ανάγκασαν να τους εξηγήσω ότι τα εξαμίλια που λέει ο Άγιο Κοσμάς είναι τα έξι μίλια της υφαλοκρηπίδας.
Αυτό είναι το θέμα για το οποίο τα τελευταία χρόνια «τρωγόμαστε» με την Τουρκία κι αυτό θα είναι το θέμα για το οποίο θα «πιαστούμε». Όμως δεν θα μπουν στην Ελλάδα, μέχρι εκεί θα προχωρήσουν, στα έξι αυτά μίλια και τότε θα τους βρει η μεγάλη συμφορά από τον βορρά, που λένε τα γραφόμενα και δεν θα μείνει τίποτε όρθιο.
Το ένα τρίτο το Τούρκων θα σκοτωθεί, το ένα τρίτο θα εκχριστιανιστεί και το υπόλοιπο θα φύγει βαθιά μέσα στην Ασία. Εμείς από του Τούρκους δεν πρόκειται να πάθουμε τίποτα. Μερικά ψιλοπράγματα θα καταφέρουν και θα τους βρει η οργή του Θεού.

Για το μέλλον της Ελλάδας

Σε κάποιον που ανησυχούσε για τις εχθρικές επιβουλές εναντίον της πατρίδος, έδωσε την εξής ελπιδοφόρο απάντηση :
«Κι αν μου πουν ότι δεν υπάρχει Έλληνας, εγώ δεν ανησυχώ. Μπορεί ο Θεός να αναστήσει έναν Έλληνα. Φτάνει ακόμη και ένας». Ακόμη πίστευε : «Και ένας Χριστιανός να μείνει μόνο, ο Χριστός θα κάνει το σχέδιό Του». Όταν οι άλλοι μιλούσαν για δυσάρεστες μελλοντικές εξελίξεις στο Έθνος και έσπερναν τον φόβο, ο Γέροντας μετέδιδε αισιοδοξία και ελπίδα. Μιλούσε για αναστημένη Ελλάδα και για ανάκτηση της Αγια Σοφιάς. «Υπάρχει και Θεός. Τον Θεό που τον έχεις βάλει»; είπε σε κάποιον κληρικό που έβλεπε το μέλλον της Πατρίδας ζοφερό.

Για τα Σκόπια

Παρομοίαζε το κράτος των Σκοπίων με οικοδόμημα που είναι κτισμένο με τούβλα και Φαρσαλινούς χαλβάδες, που είναι κομμένοι σε σχήμα τούβλων και που είναι φυσικό κάποτε να καταρρεύσει.

Για τη Τουρκία

Για την Τουρκία διακήρυσσε με βεβαιότητα : «Θα διαλυθεί και οι μεγάλες δυνάμεις θα μας δώσουν την Πόλη. Όχι επειδή μας αγαπούν, αλλά γιατί ο Θεός θα οικονομήσει τα πράγματα έτσι, ώστε το συμφέρον τους να είναι να την έχουμε εμείς. Θα λειτουργήσουν οι πνευματικοί νόμοι.
Οι Τούρκοι έχουν να πληρώσουν πολλά, από αυτά που έχουν κάνει. Αυτό το Έθνος θα καταστραφεί γιατί δεν προήλθε με την ευλογία του Θεού. Τα κόλλυβά τους τα έχουν στο ζωνάρι τους (δηλαδή πλησίασε το τέλος τους).

Για την Κύπρο

Ρωτήθηκε ο Γέροντας, πότε θα ελευθερωθεί η Κύπρος και απάντησε :
«Η Κύπρος θα ελευθερωθεί, όταν μετανοήσουν οι Κύπριοι. Να κάνετε πνευματικές βάσεις για να διώξουν τις βάσεις των Τούρκων, των Άγγλων και των Αμερικανών». Έβλεπε δηλαδή το Κυπριακό σαν πνευματικό θέμα και όχι σαν εθνικό, ή πολιτικό και ότι η λύση του θα προέλθει από την μετάνοια του λαού και την προσευχή.

Για τη γλώσσα

Η επόμενη γενιά θα φέρει Γερμανούς για να μας μάθουν τη γλώσσα μας και τα παιδιά μας θα μας φτύνουν». Έγραφε σε επιστολή του : «Αυτοί που κατάργησαν τα Αρχαία, πάλι θα τα ξαναφέρουν».

π. ΠΑΪΣΙΟΣ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ

« Η αδιαφορία γιά τον Θεό φέρνει την αδιαφορία για όλα τα άλλα καί την αποσύνθεση...
Η πίστη στον Θεό είναι μεγάλη υπόθεση. Λατρεύει ο άνθρωπος τον Θεό και ύστερα αγαπάει και τους γονείς του, το σπίτι του, τους συγγενείς του , την δουλειά του, το χωριό του, τον νομό του, το κράτος του , την πατρίδα του. Ένας που δεν αγαπάει τον Θεό ,δεν αγαπάει τίποτε. Και φυσικά δεν αγαπάει την πατρίδα του , γιατί η πατρίδα είναι μια μεγάλη οικογένεια. Θέλω να πώ, όλα από εκεί ξεκινάνε...»
Και συνεχίζει ...
« Άν οι Χριστιανοί δεν ομολογήσουν , δεν αντιδράσουν, αυτοί ( εννοεί τους αντίχριστους), θα κάνουν χειρότερα. Ενώ αν αντιδράσουν (οι Χριστιανοί ), θα το σκεφτούν (οι αντίχριστοι).
Αλλά οι σημερινοί Χριστιανοί δεν είναι για μάχες. Οι πρώτοι Χριστιανοί ήταν σκληρά καρύδια . Άλλαξαν τον κόσμο . Και στην βυζαντινή εποχή μία εικόνα έβγαζαν από την Εκκλησία και αντιδρούσε ο κόσμος. Εδώ ο Χριστός σταυρώθηκε , για να αναστηθούμε εμείς , και εμείς να αδιαφορούμε!
Αν η Εκκλησία δεν μιλάει, για να μην έρθει σε ρήξη με το κράτος, αν οι μητροπολίτες δεν μιλούν, για να τα έχουν καλά με όλους, γιατί τους βοηθάνε στά Ιδρύματα κλπ. , οι Αγιορείτες πάλι δεν μιλούν , για να μην τους κόψουν τα επιδόματα, τότε ποιός θα μιλήσει;»

ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ !

Καθώς η καταγωγή μας είναι απ' την Καππαδοκία και η μία γιαγιά μας κατάγεται απ' το χωριό του Γέροντα, απ' τα Φάρασα, ενώ η άλλη απ' την Καισάρεια, έχουμε κοινές ρίζες με το Γέροντα, και επειδή εκείνα τα μέρη μας πονάνε ιδιαίτερα τώρα που είναι σε ξένα χέρια, ρωτούσα συνέχεια το Γέροντα για την Τουρκία, τι θα γίνει με τον Ελληνισμό και άλλα σχετικά.
Κάποτε, είχα πάει στο Γέροντα με ένα φίλο μου και εκεί συναντήσαμε μία παρέα από πέντε παιδιά. Τότε, ρώτησα το Γέροντα ποιές προέβλεπε να είναι οι εξελίξεις σχετικά με την Τουρκία.

"Γέροντα, του λέω, "απ' την Αλεξανδρούπολη είμαστε. Μήπως μας πιάσει η μπόρα κατά κει;"

Μου απαντά:
"Κοίταξε να δεις. Οι Τούρκοι δε θα μπουν στην Αλεξανδρούπολη. Θα κάνουν μόνο μία πρόκληση στην Ελλάδα, που θα έχει σχέση με την αιγιαλίτιδα ζώνη. Και εμάς θα μας πιάσει πείνα. Θα πεινάσει η Ελλάδα.
Και επειδή θα κρατήσει αυτή η μπόρα κάποιο διάστημα, μήνες θα είναι, "θα πούμε το ψωμί ψωμάκι".

Μετά ρωτάω:

"Γέροντα, πως θα καταλάβω εγώ ότι θα είμαστε κοντά στον πόλεμο;" "Όταν", λέει, “θα ακούσεις την τηλεόραση να γίνεται θέμα για τα μίλια, για την επέκταση των μιλίων (της αιγιαλίτιδας ζώνης) από 6 σε 12 μίλια, τότε από πίσω έρχεται ο πόλεμος...
τού λέγω: "Και ποια κράτη θα συμμετέχουν;"

"Κοίταξε, μετά την πρόκληση των Τούρκων, θα κατεβούν οι Ρώσοι στα Στενά. Όχι για να βοηθήσουν εμάς. Αυτοί θα έχουν άλλα συμφέροντα. Αλλά, χωρίς να το θέλουν, θα βοηθάνε εμάς. Τότε, οι Τούρκοι για να υπερασπισθούν τα Στενά, που είναι στρατηγικής σημασίας, θα συγκεντρώσουν εκεί και άλλα στρατεύματα. Παράλληλα δε, θα αποσύρουν δυνάμεις από καταληφθέντα εδάφη.
Όμως, θα δουν τότε τα άλλα κράτη της Ευρώπης, συγκεκριμένα η Αγγλία, η Γαλλία, η Ιταλία και άλλα έξι-εφτά κράτη της ΕΟΚ, ότι η Ρωσία θα αρπάξει μέρη, οπότε θα πουν: "Δεν πάμε κι εμείς εκεί πέρα, μήπως πάρουμε κανένα κομμάτι;" Όλοι, όμως, θα κυνηγούν τη μερίδα του λέοντος. Έτσι, θα μπουν και οι Ευρωπαίοι στον πόλεμο".

Σ' αυτό το σημείο ρωτάω:

"Εμείς, τι θα κάνουμε; Ο ελληνικός στρατός θα πάρει μέρος σ' αυτόν τον πόλεμο;"

"Όχι" λέει. "Θα βγάλει η κυβέρνηση απόφαση να μη στείλει στρατό. Θα κρατήσει στρατό μόνο στα σύνορα. Και θα είναι μεγάλη ευλογία που δε θα πάρει μέρος. Γιατί, όποιος πάρει μέρος σ' αυτόν τον πόλεμο, χάθηκε...
Τότε, επειδή στην Ελλάδα ο κόσμος θα φοβηθεί, πολλοί θα στραφούν προς την Εκκλησία, προς το Θεό, και θα μετανοήσουν. Γι' αυτό, επειδή θα υπάρξει μετάνοια, δε θα πάθουμε κακό οι Έλληνες. Ο Θεός θα λυπηθεί την Ελλάδα, επειδή ο κόσμος θα στραφεί προς την Εκκλησία, προς το μοναχισμό και θα αρχίσουν να προσεύχονται. Και θα βαπτισθούν πολλοί Τούρκοι.
Τότε, ο βασιλιάς Κωνσταντίνος θα συμβάλει ως μεσάζοντας, να δοθεί η Πόλη στην Ελλάδα. Είναι ευλαβής, είναι καλός".

“Γέροντα”, τον ρωτάω μετά, "την Πόλη θα την δώσουν σ' εμάς;"

"Θα την δώσουν σε μας, όχι επειδή θα το θέλουν, αλλά επειδή αυτή η λύση θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ξένων. Τότε θα το καταλάβουν αυτό.
Αυτά που σου λέω, μην τα πεις σε κανένα. Θα σε βγάλουν τρελό. Γιατί δεν είναι ώριμες οι συγκυρίες ακόμα. Τότε θα το καταλάβεις."

'Αλλη φορά, ο Γέροντας είπε:

"Η διοίκηση της Πόλης, από μας, θα είναι και στρατιωτική και πολιτική".
Γνώρισα και τρεις αξιωματικούς που είχαν πάει στο Γέροντα. Απ' τους τρεις αξιωματικούς ο ένας έλεγε: "Μόνο σε μένα ο Γέροντας είπε πως θα είμαι διοικητής στρατιωτικού τμήματος στην Πόλη. Στους άλλους δεν ανέφερε τίποτε".
Κάποια άλλη παρέα είχε πάει στο Γέροντα. Ένας απ' αυτούς σπούδαζε πολιτικός μηχανικός στο Πολυτεχνείο της Ξάνθης. Σε μια στιγμή, γυρίζει ο Γέροντας, τον δείχνει με το δάκτυλο (αυτός, σημειωτέον πήγαινε στο Γέροντα για πρώτη φορά ), και του λέει:
"Εσύ, σαν πολιτικός μηχανικός, θα συμβάλεις στην ανοικοδόμηση της Πόλης, γιατί η Πόλη θα ανοικοδομηθή απ' την αρχή". Γύρισε και τον έδειξε με το δάκτυλο μπροστά σε όλους. Το παιδί, τότε, ήταν φοιτητής.
Μετά, ο Γέροντας γυρίζει σε μένα και λέει: "Κι εσύ, Ανέστη, θα πας στην Πόλη. Κι εσείς οι δύο-έδειξε εμένα και τον φίλο μου-θα πάτε στην Πόλη, αλλά για άλλο σκοπό". Δε μου τον φανέρωσε το σκοπό. Μετά απ’ αυτό, μου μπήκε η επιθυμία να μάθω τουρκικά.
Μια άλλη φορά που είχε πάει στο κελί του Γέροντα, έτυχε να είναι μέσα ένας πρώην μουσουλμάνος από τη Θράκη. Τον πιάνω και του λέω:

"Εσύ πως συνέβη και ήλθες εδώ, στο Γέροντα;" Σταύρο τον έλεγαν.

"Άσε", λέει, "κάτσε να σου πω...
Ο Γέροντας, μας έκανε ένα πολύ μεγάλο θαύμα και πίστεψε όλη η οικογένειά μου. Μετά ήλθε στο χωριό και φρόντισε να βαπτισθούμε".
Και σε άλλη επίσκεψη μας στην Παναγούδα, ήταν παρών και ο μουσουλμάνος που βαφτίσθηκε, ο Σταύρος. Τότε, πάλι μας ανέφερε ο Γέροντας για τα γεγονότα, πως θα εξελιχθούν με την Κωνσταντινούπολη. Και όταν έφθασε στο σημείο που θα πονέσει η Ελλάδα και είπε ότι, εμάς, θα μας αγγίξει η πείνα, λέει ο κύριος Σταύρος:
"Γέροντα, να κρατήσω ένα σακί αλεύρι για να μπορέσω ν' αντιμετωπίσω εκείνη την περίοδο και να μην πεινάσουν τα παιδιά;" "Όχι", του λέει, "μην παίρνεις, γιατί ο γείτονάς σου θα έχει αλεύρι και θα σου δώσει"!
Δηλαδή, προείδε ο Γέροντας ποιός θα βοηθήσει τον κύριο Σταύρο στην περίοδο της πείνας. Εκείνος φυσικά θα ζει σε χωριό. Τώρα, εμείς που ζούμε στις πόλεις, θα πούμε το ψωμί ψωμάκι. Γι' αυτό, άλλη φορά, ο Γέροντας έλεγε:
"Να έχετε ένα κτηματάκι και λίγο να το καλλιεργείτε. Κοντά σε σας, θα βοηθήσετε και κάποιον που δεν θα έχει".

ΑΓΝΩΣΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΠΡΟΦΗΤΕΙΩΝ...

Την υπόθεση την έχω ακούσει από τον φίλο και συνάδελφο, έναν άνθρωπο της εκκλησίας. Μου έφερε μια μέρα στην δουλειά, ένα βιβλίο του Γέροντα Παίσιου και το διάβασα. Επειδή το βιβλίο αναφερόταν καί σε προφητείες, και επειδή διάβασα την Αποκάλυψη του Ιωάννη, ξεκινήσαμε συζήτηση.

Μού λέει ο συνάδελφος :

"Στο χωριό μας είχαμε έναν γέροντα, τον «γέροντα "Τ" , που είχε κάποιο βιβλίο σπίτι του και το διάβαζε τακτικά, όπως μας έλεγε.
Μικροί τότε γελούσαμε με όσα μας έλεγε. Μετά τον αγώνα της Ε.Ο.Κ.Α. , το 1960 , ήμουν τότε μαθητής λυκείου.
Ήταν τότε οι πρώτες Προεδρικές εκλογές τής Κύπρου. Όσοι υποστηρίξαμε τον αγώνα της Ε.Ο.Κ.Α. είμαστε στηνπλειοψηφία μας με το μέρος του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου.
Αντίπαλος του ο Ιωάννης Κληρίδης , εκλεκτός του Κουμμουνιστικού ΑΚΕΛ. Σε μια εκδήλωση τους, περνούσα από εκεί και άκουγα τα συνθήματα τους όλο μίσος και χολή. Μέχρι και ομοίωμα του Μακαρίου έκαιγαν και φώναζαν ότι είναι ο καταστροφέας της Κύπρου.
Εγώ, όταν πήγα στο χωριό , ήμουν λυπημένος και αγχωμένος. Το είπα στην μάνα μου κι εκείνη μου απάντησε,
« Μην φοβάσαι παιδί μου, και το βιβλίο του γέροντα Τ., γράφει ότι ο πρώτος Πρόεδρος της Κύπρου θα είναι "γενειοφόρος".
Έτσι κι έγινε. Στις πρώτες εκλογές κέρδισε ο Μακάριος . Άρχισα τότε να πιστεύω στα λεγόμενα του γέροντα...

Ποιό τίτλο είχε τό βιβλίο τού γέροντα; ρώτησα τόν φίλο μου. Ποιος το έγραψε;

Μέχρι σήμερα κανείς δέν γνωρίζει. Στο καφενείο του χωριού , ρωτούσαν τον γέροντα, οι χωριανοί πότε θα ήταν σωστό να σπείρουν τα χωράφια και ότι αυτός τους έλεγε, πάντα έτσι γινόταν !
Το 1961 είπε, ότι στις αρχές του Απρίλη του 1962 θά χιονίσει στο χωριό μας και κάποιοι τον άκουγαν με επιφυλάξεις , διότι το υψόμετρο είναι πολύ χαμηλό και χιονίζει μια φορά στα 100 χρόνια. Έτσι κι έγινε. Χιόνισε τον επόμενο χρόνο αρχές Απριλίου και μάλιστα έκανε ½ μέτρο, πράγμα σπάνιο για την περιοχή.

Στις διακοινοτικές ταραχές του 63-64 , ό γέροντας μάς έλεγε:

"Μή φοβάστε προς το παρόν. Δέν διατρέχουμε κίνδυνο, τώρα. Ο κίνδυνος θα είναι μετά το 73 , όπου θά είναι καί χρονιά ανομβρίας...
Εγώ, έλεγε, θά είμαι πεθαμένος τότε, αλλά εσείς να μή σπείρετε το 73 , διότι θα ξεραθούν όλα από την ανομβρία. Αλλά και το 74 μή σπείρετε , διότι θά ξεραθούνε όλα, από την φωτιά του πολέμου. Τότε (74) , ο αδελφός θα σκοτώνει τον αδελφό και έπειτα οι Τούρκοι θα πάρουν την μισή Κύπρο...

Κάποιος τότε του είπε :

«Γέροντα , τρελάθηκες ! »

Αυτός απάντησε :

«Το γράφει το βιβλίο γιε μου...»

Τον ρωτούν :

« Εξήγα μας λοιπόν, τι πρόκειται νά γίνει το 74, γέροντα»

Λέει :

« Ο Μακάριος θα φύγει από την Κύπρο καταδιωκόμενος, αλλά θά επιστρέψει πάλι. Η καταστροφή όμως θά έχει γίνει...»

Ερώτηση :

«Και θα κρατούν οι Τούρκοι για πάντα την Κύπρο γέροντα ;».

Απάντηση :

«Οι πρώτοι πρόσφυγες θα επιστρέψουν πίσω στα σπίτια τους σε περίοδο μαζέματος ελιών ( 15 Σεπτ, ώς 15 Φεβρ. ).
Κάποιο άλλο βράδυ, μου λέει ο φίλος μου, είμαστε στον σύλλογο των Αριστερών του χωριού. Ένας φανατικός Κομμουνιστής τον ρώτησε αν ξέρει να μας πει για την Αμερική και την Ε.Σ.Σ.Δ. και το Βιετνάμ. Ήταν γύρω στο 1964 - 65.

Τού λέει ο γέροντας.

« Η Αμερική θα «φάει τα μούτρα της» στο Βιετνάμ. Όμως καί η Ε.Σ.Σ.Δ., θά διαλυθεί εις τα εξ ών συνετέθη αργότερα...Το ίδιο και η Γιουγκοσλαβία του Τίτο».
Τότε, μου λέει ο φίλος μου, σηκώνεται έξαλλος ο κομουνιστής , αρπάζει μια καρέκλα και την πετάει με δύναμη στον τοίχο, φωνάζοντας ότι ο γέρος είναι τρελός και άρρωστος και λέει κουταμάρες...

Συνεχίζει ο γέροντας :

« Η Ρωσία θα επέμβει στο Αφγανιστάν για να πάρει τα πετρέλαια, αλλά 10 χρόνια θα πολεμά και τίποτα δέν θα πετύχει. Θα φύγει, όπως πήγε.
Οι πόλεμοι θα συνεχίζονται στην Μ. Ανατολή και το Ιράκ με την Περσία θα κάνουν πόλεμο από τον οποίον κανένας δέν θα βγει νικητής. Το Ιράκ, όπως και η Ε.Σ.Σ.Δ. θά διαλυθούν και ο Σαντάμ Χουσείν θα χάσει την θέση του...»

Κάποιος άλλος τον ρώτησε:

«Γέροντα, μάς λες για πολέμους με την Ρωσία, και άλλους με την Αμερική και τους Άραβες, αλλά δέν μας είπες τίποτα για την Κωνσταντινούπολη και την Ελλάδα».

Είπε τότε ο γέροντας, εν έτει 1965 :

«Η Κωνσταντινούπολη θά δοθεί (ή, θά παραδοθεί... ), εδώ δέν είναι σίγουρος ο φίλος μου για τήν ακριβή διατύπωση " δοθεί , ή παραδοθεί " ), στόν έκπτωτο βασιλέα τών Ελλήνων. Ένας από εκεί του λέει :

«Γέροντα, μάς λες παλαβά πράματα. Ο Βασιλέας είναι παντοδύναμος. Πώς θα γίνει έκπτωτος; »

Τού λέει ο γέροντας:

«Το βιβλίο, έτσι γράφει γυιέ μου, ότι είναι θέλημα Θεού έτσι νά γίνει, εγώ θα πεθάνω , αλλά εσείς θα ζήσετε και θα τα δείτε, αν όχι όλα τουλάχιστον τα περισσότερα...»

Επίσης:

1)Ότι μου είπε ο φίλος μου ο Α. , τα διασταύρωσα με καμιά 20αριά περίπου, άλλους χωριανούς του και όλοι μου είπαν τα ίδια πράγματα.
2)Μέχρι σήμερα, ο γέροντας καί τό "βιβλίο" του δέν έπεσαν έξω.
3)Ο γέροντας πέθανε το 1970 και το βιβλίο το έχουν τα παιδιά του, (πρόσφυγες), που αρνούνται ακόμα και να το δείξουν, σε οποιονδήποτε.
4)Όσο αδύνατο ήταν για κάποιον να πιστέψει, το 1965, ότι θά καταρρεύσει η παντοδύναμη τότε Ε.Σ.Σ.Δ. και η Γιουγκοσλαβία, άλλο τόσο δύσκολο είναι για
κάποιον σήμερα να πιστέψει σε επιστροφή τού έκπτωτου Βασιλέα...
Έλα όμως που ο Γέροντας, το είπε το 1965, δηλαδή δύο ακριβώς χρόνια πρίν ο βασιλέας εκθρονιστεί....

"...Δεν μου αρέσει η μυστικοπάθεια απλά δεν θέλω να πω δημόσια τα ονόματα των γερόντων με τους οποίους μίλησα χωρίς την άδεια τους, αφού το ζήτημα είναι πολύ λεπτό.
Λοιπόν :

ο πρώτος - θεωρείται εκ των πιο γνωστών και σπουδαίων αυτήν την στιγμή στο Όρος (έχω ιδία πείρα) ρωτώντας τον, για το θέμα της Τουρκίας είπε ότι:

"...ένας μοναχός μου είπε (δηλ. ο ίδιος...), ότι ως τον Σεπτέμβριο ( 2007) θα έχουμε πόλεμο" !

ενώ ο δεύτερος ότι,

"είμαστε πολύ κοντά αλλά δεν ξέρουμε ακριβώς πότε θα συμβούν αυτά, παρά μόνο να προσευχόμαστε για να συμβούν με τις μικρότερες συνέπειες για την χώρα μας...".
Οι αφορμές και τα σενάρια είναι απίστευτα πολλά και τίποτα δεν μοιάζει απίθανο με την ρευστότητα που υπάρχει στην Τουρκία.


Γνωστός μου επισκέφτηκε το Άγιο Όρος στις 28 Σεπτεμβριου 2005 κι έμεινε στήν Ιερά Μονή Ξηροποτάμου γιά δύο ημερες.
Σε ερωτήσεις που εκανε για το αν γίνει πόλεμος κλπ. δυό μοναχοί, ηλικιας 30 - 40 ετων, τού είπανε οτι αυτό μόνο ο Θεός το γνωρίζει...
Του είπαν ακόμη να ρωτήσει σχετικά τον γέροντα Θεόκλητο πού έχει " χάρισμα "
Ό γεροντας, ήταν περίπου 70 ετων.
Όταν τον συνάντησε ο γέροντας τον καλωσόρισε φωνάζοντάς τον με το μικρό του όνομα, αν και τον έβλεπε για πρώτη φορά.
Τον ρώτησε για κάποια πράγματα, καθώς και για το αν θα γίνει πόλεμος.
Ή απάντηση του γέροντα ήταν οτι, σε 2,5 χρόνια θα γίνει μέγας πόλεμος, καί μάλιστα ό πόλεμος αυτός θά γίνει στήν γειτονιά μας...
Ή Ελλάδα θα μείνει σχεδόν θεατής σ΄ αυτόν τον πόλεμο αλλά θα έχει πολλά κέρδη, κι΄ ακόμη ότι η Αγιά Σοφιά θά λειτουργήσει καί πάλι...
Πρίν μάλιστα από τόν πόλεμο αυτό θά γίνουν μεγάλες φυσικές καταστροφές στόν πλανήτη...
Αλλά έχω διαβάσει και για άλλον Γέροντα να λέει ότι, ο μεγάλος πόλεμος θα γίνει 2 χρόνια μετά αφ΄ ότου αρχίσουν οι συνομιλίες για να μπεί η Τουρκία στην Ευρωπαϊκή Ένωση...
(οι συνομιλίες ξεκίνησαν αρχές Οκτωβρίου του 2005)
Και ο ίδιος Γέροντας έδωσε και άλλη προφητεία:

Λέει οτι

«ο Ελληνοτουρκικός πόλεμος θ΄ αρχίσει στις 1010"
Τό είπε ετσι ακριβώς όπως το γράφω, " 10/10 " , εννοώντας προφανώς, από τήν 10η Οκτωβρίου…