Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Στις φλόγες η βυζαντινή εκκλησία του Αϊ Γιάννη στο Άργος

Η φωτιά προκλήθηκε από την έκρηξη του αερόθερμου

Έχουν προξενηθεί ανεπανόρθωτες ζημιές και οι αρμόδιοι υποστηρίζουν
πως επειδή η εκκλησιά είναι πετρόχτιστη, υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά που εκδηλώθηκε τις πρωινές ώρες στο εσωτερικό του ιερού ναού Αγίου Ιωάννου στην οδο Γούναρη στο Αργος, προκλήθηκε από έκρηξη του αερόθερμου. Δυνάμεις τις πυροσβεστικής με 22 πυροσβέστες και 9 οχήματα έσπευσαν ακόμη και από το Ναύπλιο. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως έχει καεί ο γυναικωνίτης, μεγάλο μέρος του εσωτερικού του ναού, και η ξύλινη στέγη με τους αρμόδιους να φοβούνται τις ανεπανόρθωτες ζημιές που έχει προξενήσει η φωτιά, καθώς η εκκλησιά είναι πετρόχτιστη και υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης.
Η πυροσβεστική κατάφερε τελικά να σβήσει την φωτιά στην Βυζαντινή εκκλησία του Αϊ Γιάννη στο Άργος, οι ζημιές που έχουν προκληθεί όμως είναι μεγάλες, παραλίγο να καταστραφεί ολοσχερώς μια στολή διακόνου την οποία όπως λέγεται την είχε χαρίσει η Μεγάλη Αικατερίνη της Ρωσίας.
Έσπευσαν αμέσως μόλις το έμαθαν ο Δήμαρχος Άργους Δημήτρης Καμπόσος, ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Σωτήρης Κοτσωβός και ο Δημήτρης Καρυάμης.
ών ο Μητροπολίτης Αργολίδας σεβασμιότατος κ. Ιάκωβος ο όποιος δήλωσε πως με κάθε τρόπο η ιστορική αυτή εκκλησία θα φτιαχτεί και πάλι.
Να σημειωθεί πως η εκκλησία αυτή την ολοκλήρωσε με χρήματα ο πρώτος Κυβερνήτης της Ελλάδος Ιωάννης Καποδίστριας και ήταν ο πρώτος Μητροπολιτικός ναός στο Αργος.


ΠΗΓΗ: http://www.parapolitikaargolida.gr/2011/02/blog-post_24.html